METHODE IK©

METHODE IK©

‘Ziekteverzuim bestaat niet’ als de werkgever en de werknemer zorgen dat medewerkers in de organisatie goed functioneren en zij verwachtingen wederzijds waarmaken. De Methode IK© richt de aandacht op duurzaam werk in plaats van stagnaties en verzuim. Het geeft zowel de werknemer als de werkgever regelmogelijkheden op basis van eigen regie; vandaar Methode IK©.

BESTELLEN

Boek

Ziekteverzuim bestaat niet.
Werken met de Methode IK©

Huib Veldman, John Bakker

Analyse-notitieblok

Notitieblok op A4 formaat (landscape) met analyse formulieren (25 vellen) inclusief samenvatting en overzicht Methode IK©

Poster Methode IK©

Poster verkrijgbaar in 4 uitvoeringen: A3, A2, A1 en A1-glans (te beschrijven met whiteboard marker)

IN DE MEDIA

‘Huib Veldman denkt er nog wel eens aan terug. “Het was echt een prachtig advies hoor”, vertelt hij lachend. “Serieus en goed onderbouwd. Maar ze zeiden: ‘Dankjewel, we volgen je advies niet op.’ Het voorval opende zijn ogen.

‘Het dilemma wordt haarscherp omschreven: de organisatie staat er alleen voor als de medewerker afwezig is en de medewerker blijft alleen achter als de werkgever de ziekmelding aanneemt zonder de arbeidsmogelijkheden te onderzoeken.’

‘De auteurs vertalen deze diversiteit in tal van praktische modellen en handvatten om de fasen in het verzuimproces te doorlopen. In die zin is dit boek een echt praktijkboek te noemen.’

Door niet over ‘verzuim’ maar over ‘verlof’ te spreken krijg je eigenlijk een ander soort dynamiek. Verlof is een afspraak om niet te komen werken, terwijl verzuim een nalatigheid is.

Veel ondernemers krijgen in hun bedrijf te maken met ziekteverzuim. Wat kun je als werkgever doen om ziekteverzuim terug te dringen? NU.nl stelde in samenwerking met Huib Veldman een aantal tips op.

Door het coronavirus zijn veel medewerkers plotseling thuis aan het werk. Wat kun je nu praktisch doen om zo gezond mogelijk te werken. De beste tips heb ik verzameld en voor je op een rij gezet.